Konkurs "Alchemia i Amory w kuchni" odbył się w Zespole Szkól Centrum Kształcenia Zawodowego w Grubnie. Uczestniczyli w nim uczniowie z różnych szkół. Zwycięzcami konkursu kulinarnego zostali Krystian Burczyński i Oliwia Woźniak z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Przemystce. 2. miejsce zajęły Martyna Pudlewska i Patrycja Głowacka z Zespołu Szkól Centrum Kształcenia Zawodowego w Grubnie, a 3. -Maciej Jarzębski i Beata Karwasz z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Świeciu.
Zmagania kulinarne młodzieży oceniało jury w składzie: Jerzy Marszałek - szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, Marcin Bożek, Tomasz Ptak - Stowarzyszenie Kucharzy Bez Granic i Daniel Żurkowski - szef kuchni właściciel Pasjonata Bistro - Włoska Restauracja, Pasjonata Tropicana - Manufaktura Lodów.
Wideo
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!