MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fermentowane napoje mleczne bez smakowych i funkcjonalnych...
fot. Suphakaln Wongcompune/123RF

Naturalne probiotyki – 10 produktów, które hamują stan zapalny. To nie tylko ogórki kiszone i zakwas, ale też kimchi i kombucha

Mleko acidofilne, jogurt, kefir

Fermentowane napoje mleczne bez smakowych i funkcjonalnych dodatków to cenne źródło probiotycznych bakterii, po które można sięgać częściej niż po słone kiszonki warzywne. Najbardziej polecane jest mleko acidofilne, czyli produkt w stylu jogurtu, ale z zawartością żywych bakterii probiotycznych szczepów. Taki produkt nie powinien być jednak pasteryzowany, co warto sprawdzić na etykiecie. Podobnie polecany jest jogurt zawierające aktywne bakterie mlekowe oraz prawdziwy kefir, w którym oprócz bakterii występują też korzystne drożdże. Przetwory te można łatwo przygotować w domu z nieukwaszonego mleka, wykorzystując do tego celu dostępne w sprzedaży kultury starterowe, nazywane czasem zakwaskami

Zobacz również

Podmyta droga i zalany ośrodek po burzy, która przeszła nad Lubenią  [ZDJĘCIA]

NOWE
Podmyta droga i zalany ośrodek po burzy, która przeszła nad Lubenią [ZDJĘCIA]

Wypadek ciężarówki na zakopiance pod Krakowem. Utrudnienia w ruchu

NOWE
Wypadek ciężarówki na zakopiance pod Krakowem. Utrudnienia w ruchu

Polecamy

Kiedy nie mam czasu gotować, robię to danie. Cała rodzina się zajada

HIT DNIA
Kiedy nie mam czasu gotować, robię to danie. Cała rodzina się zajada

Nie żyje Janusz Rewiński. Miał 74 lata

Nie żyje Janusz Rewiński. Miał 74 lata

Ile osób oglądało Festiwal Opole 2024? Które koncerty przyciągnęły najwięcej widzów?

Ile osób oglądało Festiwal Opole 2024? Które koncerty przyciągnęły najwięcej widzów?