Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W Piwnizzy będą wyjątkowe Walentynki. Wygrajcie kolację [zdjęcia]

Monika Smól
Monika Smól
- Pizzeria Piwnizza w Chełmnie to dobre miejsce na spędzenie czasu we dwoje w dniu zakochanych - mówi Łukasz Szymański, właściciel lokalu. I zaprasza na pyszną pizzę lub smaczną kolacje. 

Łukasz Szymański swoją pizzerię przy ul. Dworcowej 24 prowadzi od niespełna dwóch lat. Wciąż się rozwija. 
- Zanim wynająłem ten lokal wcześniej przez pięć lat pracowałem w restauracjach, pizzeriach - mówi Łukasz Szymański. - Kuchnia to moje zamiłowanie. Po prostu bardzo to lubię. Jednak pójście „na swoje” to było wyzwanie, nad którego podjęciem długo się zastanawiałem. Chełmiński rynek nie jest wielki. Jednak już dzisiaj mogę powiedzieć, że tej decyzji nie żałuję. Było warto! Szybko zyskałem stałych klientów. 

W lokalu działają dwie sale. Przygotowywana jest trzecia. Odbywają się tu różne imprezy okolicznościowe, działa catering. Niedawno właściciel pizzerii poszerzył ofertę o dania restauracyjne. Pizzeria pana Łukasza jest w Chełmnie chętnie odwiedzanym miejscem. Jak osiąga się sukcesy w gastronomii?

- Dbam o jakość produktów, z których przygotowuję wszystkie dania, które serwuję swoim klientom - podkreśla Łukasz Szymański. - Najpopularniejsze są pizzę - robimy ich średnio po sto sztuk dziennie. To dużo. Można wybierać między pizza włoską a polską. Popularniejsza jest obecnie polska, jednak ja polecam również włoską, którą robię na produktach sprowadzanych - za pośrednictwem firmy z Gdańska -  z Włoch. Wyłącznie na nich bazuję. Mam mąkę typu zero-zero, mozzarelę włoską, a sosy przygotowujemy sami.  

Na walentynki, które w Mieście Zakochanych są obchodzone szczególnie uroczyście - i  przez kilka dni - z towarzyszeniem wielu imprez kulturalno-artystycznych - szef kuchni przygotowuje specjalna kartę dań.
- Oczywiście, nie mogę wykreślić z niej pizzy, ta będzie taka sama, jaką serwujemy co dzień - zapowiada Łukasz Szymański. - Natomiast będzie druga karta - specjalna - propozycji serwowanych wyjątkowo w dniu zakochanych. 
Zapytania o rezerwacje stolików już się pojawiają. Pan Łukasz zastanawia się, czy robić rezerwacje czy nie.

- Zainteresowanie zwłaszcza walentynkowym wieczorem jest bardzo duże - mówi pan Łukasz. - Na razie nie robię rezerwacji. Teraz koncentruję się na tym, jakie dania serwować 14 lutego, by była to niezapomniana kolacja dla wszystkich zakochanych, którzy będą u nas gościć. Na pewno będą polędwiczki w sosie kurkowym. Na deser - myślę, że lubiany sernik z bezą.  

W Pizzerii Piwnizza będzie można poczuć nie tylko zapach dań, ale także walentynkowy klimat, ponieważ - jak zapowiada Łukasz Szymański - lokal zostanie przystrojony stosownie do okoliczności.

Chcecie wygrać specjalna kolację, którą sponsoruje pan Łukasz? Trwa konkursu „Najpiękniejsze życzenia walentynkowe - Wygraj niezapomniane Walentynki z Gazetą Pomorską”. Konkurs polega na wypełnieniu kuponu konkursowego i napisaniu samodzielnych, indywidualnych życzeń walentynkowych. Kupony ukazały się w wydaniach prenumeratorskich GP 11, 18, 25 stycznia i 1 lutego.  15 lutego opublikujemy najlepsze nadesłane do konkursu życzenia. Kupon należy  wypełnić i wysłać na adres: Gazeta Pomorska, ul. Zamoyskiego 2, 85-063 Bydgoszcz z dopiskiem „Najpiękniejsze życzenia - do 7 lutego. Czeka 20 voucherów na kolacje.
- Pizzeria Piwnizza w Chełmnie to dobre miejsce na spędzenie czasu we dwoje w dniu zakochanych - mówi Łukasz Szymański, właściciel lokalu. I zaprasza na pyszną pizzę lub smaczną kolacje. Łukasz Szymański swoją pizzerię przy ul. Dworcowej 24 prowadzi od niespełna dwóch lat. Wciąż się rozwija. - Zanim wynająłem ten lokal wcześniej przez pięć lat pracowałem w restauracjach, pizzeriach - mówi Łukasz Szymański. - Kuchnia to moje zamiłowanie. Po prostu bardzo to lubię. Jednak pójście „na swoje” to było wyzwanie, nad którego podjęciem długo się zastanawiałem. Chełmiński rynek nie jest wielki. Jednak już dzisiaj mogę powiedzieć, że tej decyzji nie żałuję. Było warto! Szybko zyskałem stałych klientów. W lokalu działają dwie sale. Przygotowywana jest trzecia. Odbywają się tu różne imprezy okolicznościowe, działa catering. Niedawno właściciel pizzerii poszerzył ofertę o dania restauracyjne. Pizzeria pana Łukasza jest w Chełmnie chętnie odwiedzanym miejscem. Jak osiąga się sukcesy w gastronomii? - Dbam o jakość produktów, z których przygotowuję wszystkie dania, które serwuję swoim klientom - podkreśla Łukasz Szymański. - Najpopularniejsze są pizzę - robimy ich średnio po sto sztuk dziennie. To dużo. Można wybierać między pizza włoską a polską. Popularniejsza jest obecnie polska, jednak ja polecam również włoską, którą robię na produktach sprowadzanych - za pośrednictwem firmy z Gdańska - z Włoch. Wyłącznie na nich bazuję. Mam mąkę typu zero-zero, mozzarelę włoską, a sosy przygotowujemy sami. Na walentynki, które w Mieście Zakochanych są obchodzone szczególnie uroczyście - i przez kilka dni - z towarzyszeniem wielu imprez kulturalno-artystycznych - szef kuchni przygotowuje specjalna kartę dań. - Oczywiście, nie mogę wykreślić z niej pizzy, ta będzie taka sama, jaką serwujemy co dzień - zapowiada Łukasz Szymański. - Natomiast będzie druga karta - specjalna - propozycji serwowanych wyjątkowo w dniu zakochanych. Zapytania o rezerwacje stolików już się pojawiają. Pan Łukasz zastanawia się, czy robić rezerwacje czy nie. - Zainteresowanie zwłaszcza walentynkowym wieczorem jest bardzo duże - mówi pan Łukasz. - Na razie nie robię rezerwacji. Teraz koncentruję się na tym, jakie dania serwować 14 lutego, by była to niezapomniana kolacja dla wszystkich zakochanych, którzy będą u nas gościć. Na pewno będą polędwiczki w sosie kurkowym. Na deser - myślę, że lubiany sernik z bezą. W Pizzerii Piwnizza będzie można poczuć nie tylko zapach dań, ale także walentynkowy klimat, ponieważ - jak zapowiada Łukasz Szymański - lokal zostanie przystrojony stosownie do okoliczności. Chcecie wygrać specjalna kolację, którą sponsoruje pan Łukasz? Trwa konkursu „Najpiękniejsze życzenia walentynkowe - Wygraj niezapomniane Walentynki z Gazetą Pomorską”. Konkurs polega na wypełnieniu kuponu konkursowego i napisaniu samodzielnych, indywidualnych życzeń walentynkowych. Kupony ukazały się w wydaniach prenumeratorskich GP 11, 18, 25 stycznia i 1 lutego. 15 lutego opublikujemy najlepsze nadesłane do konkursu życzenia. Kupon należy wypełnić i wysłać na adres: Gazeta Pomorska, ul. Zamoyskiego 2, 85-063 Bydgoszcz z dopiskiem „Najpiękniejsze życzenia - do 7 lutego. Czeka 20 voucherów na kolacje. Czytelnik
- Pizzeria Piwnizza w Chełmnie to dobre miejsce na spędzenie czasu we dwoje w dniu zakochanych - mówi Łukasz Szymański, właściciel lokalu. I zaprasza na pyszną pizzę lub smaczną kolacje. Łukasz Szymański swoją pizzerię przy ul. Dworcowej 24 prowadzi od niespełna dwóch lat. Wciąż się rozwija. - Zanim wynająłem ten lokal wcześniej przez pięć lat pracowałem w restauracjach, pizzeriach - mówi Łukasz Szymański. - Kuchnia to moje zamiłowanie. Po prostu bardzo to lubię. Jednak pójście „na swoje” to było wyzwanie, nad którego podjęciem długo się zastanawiałem. Chełmiński rynek nie jest wielki. Jednak już dzisiaj mogę powiedzieć, że tej decyzji nie żałuję. Było warto! Szybko zyskałem stałych klientów. W lokalu działają dwie sale. Przygotowywana jest trzecia. Odbywają się tu różne imprezy okolicznościowe, działa catering. Niedawno właściciel pizzerii poszerzył ofertę o dania restauracyjne. Pizzeria pana Łukasza jest w Chełmnie chętnie odwiedzanym miejscem. Jak osiąga się sukcesy w gastronomii? - Dbam o jakość produktów, z których przygotowuję wszystkie dania, które serwuję swoim klientom - podkreśla Łukasz Szymański. - Najpopularniejsze są pizzę - robimy ich średnio po sto sztuk dziennie. To dużo. Można wybierać między pizza włoską a polską. Popularniejsza jest obecnie polska, jednak ja polecam również włoską, którą robię na produktach sprowadzanych - za pośrednictwem firmy z Gdańska - z Włoch. Wyłącznie na nich bazuję. Mam mąkę typu zero-zero, mozzarelę włoską, a sosy przygotowujemy sami. Na walentynki, które w Mieście Zakochanych są obchodzone szczególnie uroczyście - i przez kilka dni - z towarzyszeniem wielu imprez kulturalno-artystycznych - szef kuchni przygotowuje specjalna kartę dań. - Oczywiście, nie mogę wykreślić z niej pizzy, ta będzie taka sama, jaką serwujemy co dzień - zapowiada Łukasz Szymański. - Natomiast będzie druga karta - specjalna - propozycji serwowanych wyjątkowo w dniu zakochanych. Zapytania o rezerwacje stolików już się pojawiają. Pan Łukasz zastanawia się, czy robić rezerwacje czy nie. - Zainteresowanie zwłaszcza walentynkowym wieczorem jest bardzo duże - mówi pan Łukasz. - Na razie nie robię rezerwacji. Teraz koncentruję się na tym, jakie dania serwować 14 lutego, by była to niezapomniana kolacja dla wszystkich zakochanych, którzy będą u nas gościć. Na pewno będą polędwiczki w sosie kurkowym. Na deser - myślę, że lubiany sernik z bezą. W Pizzerii Piwnizza będzie można poczuć nie tylko zapach dań, ale także walentynkowy klimat, ponieważ - jak zapowiada Łukasz Szymański - lokal zostanie przystrojony stosownie do okoliczności. Chcecie wygrać specjalna kolację, którą sponsoruje pan Łukasz? Trwa konkursu „Najpiękniejsze życzenia walentynkowe - Wygraj niezapomniane Walentynki z Gazetą Pomorską”. Konkurs polega na wypełnieniu kuponu konkursowego i napisaniu samodzielnych, indywidualnych życzeń walentynkowych. Kupony ukazały się w wydaniach prenumeratorskich GP 11, 18, 25 stycznia i 1 lutego. 15 lutego opublikujemy najlepsze nadesłane do konkursu życzenia. Kupon należy wypełnić i wysłać na adres: Gazeta Pomorska, ul. Zamoyskiego 2, 85-063 Bydgoszcz z dopiskiem „Najpiękniejsze życzenia - do 7 lutego. Czeka 20 voucherów na kolacje.
od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: W Piwnizzy będą wyjątkowe Walentynki. Wygrajcie kolację [zdjęcia] - Gazeta Pomorska

Wróć na chelmno.naszemiasto.pl Nasze Miasto