MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W kuchni żydowskiej pojawiają się różnego rodzaju dania...
fot. M.Jaźwiecki/Muzeum Historii Żydów Polskich

Czym są hamantasze, czyli uszy Hamana? Mamy przepis na przysmak kuchni żydowskiej. Muzeum Polin w Warszawie zaprasza na wystawę

Pulpety po żydowsku

W kuchni żydowskiej pojawiają się różnego rodzaju dania mięsne zachowujące zasady koszerności. Wśród nich były pulpety rybne. Mogły być przygotowywane np.: z dorsza, szczupaka lub karpia.

Zobacz również

Lekkoatleci Gwdy Piła startowali w Ogólnopolskich Mityngach PZLA

Lekkoatleci Gwdy Piła startowali w Ogólnopolskich Mityngach PZLA

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Polskie piłkarki ręczne wciąż bez porażki na mistrzostwach świata

Polecamy

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Po co zmarłemu znieczulenie? Ekspert tłumaczy, o co chodzi

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Na zimę zrób sok z wiśni. Prawdziwy rarytas do herbaty

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów